Bæveren har en særlig “klo-kam” (Se video)

Nu skal du se et helt særlig ting hos bæveren: “Redekloen”.

På tå nummer to fra uden på begge bagpoter har bæveren en negl, eller en klo, der er spaltet. Vi andre ville straks gå i gang med at klippe og file, hvis vi havde sådan en flækket negl, men neglen er et vigtigt og smart værktøj for bæveren.

Den bruger den dobbelte klo som en lille redekam med bare to tænder. Hvis der er snavs og skidt eller parasitter og andet kryb i pelsen, kører bæveren sin ‘redeklo’ igennem og fjerner det på den måde. 

Et utroligt smart værktøj at have lige ved poten!

Det er meget vigtigt for bæveren at passe og pleje sin pels. En velpasset bæverpels er tyk og varm og vandtæt. Hvis pelsen ikke er ren og velplejet, virker den ikke. Bæveren risikerer at fryse og blive våd. Lungebetændelse er en af de sygdomme, bævere med dårlig pels risikerer at dø af. 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s