En lille “status” her på arbejdet med bogen, det er nogle uger siden, vi sidst har skrevet. Det er fordi, vi arbejder på højtryk!
Kamilla er i skriveboble og har i flere uger siddet begravet i gammelt materiale fra for 25 – 30 år siden; hvad skete der egentlig, dengang man diskuterede at genudsætte bæveren? Og hvordan foregik det præcist?
Men mere om det senere… 🙂
Mikkel har for en gangs skyld også tilbragt en del tid foran skærmen herhjemme med det store sorterings- og arkiveringsarbejde. Der er meget billedmateriale at få overblik over efterhånden.
I denne uge skete der noget fedt!
Vi var ude og holde vores første foredrag, der udelukkende handlede om bæveren.
Vi har ofte holdt foredrag gennem de seneste otte år i naturformidlingsvirksomheden, men det har handlet om dansk natur med en bred vifte af emner, naturformidling og/eller naturfoto.
Bæveren har været ét blandt mange spændende punkter på programmet.
Men i denne uge var ønsket fra arrangøren, at det udelukkende handlede om bæveren: Hvad er det for et dyr?
Det fortalte vi om i tirsdags i Silkeborg hos ferskvandcenteret, der havde en flok engagerede kursister på et forløb om vandløbsrestaurering. Der var stor interesse og spørgelyst, det var virkelig skønt at opleve!
Vi håber, alle blev klogere på bæveren, der er et fantastisk spændende dyr.
Og vi blev faktisk også selv klogere! Et af de andre emner på kurset var nemlig “bæver-metoden” i forhold til naturgenopretning i vandløb. Man arbejder her på at fælde træer, der kan ligge i vandet. Dødt ved er guld værd her! Man arbejder så at sige “ligesom en bæver”. Bæveren tilfører nemlig masse af dødt træ til vandløbene og er en god hjælp i naturen. Dét synes vi naturligvis var utrolig interessant, og det må vi høre mere om! Måske der kommer et blogindlæg på den konto?
Vi håber, du vil læse med i så fald.
(Vil du også gerne have et foredrag om bæveren?
Kontakt os her).